Workshop creatieve vogelfotografie IJmuiden

Wil je ook een keer “andere” foto’s van vogels maken door gebruik te maken van afwijkende camera instellingen? Deze keer dus geen registratieve foto’s, maar meer creatieve beelden? Voor de workshop creatieve vogelfotografie gaan wij naar het brede strand en de pier van IJmuiden. De combinatie van de vele vogels, het licht en de zee, maken dat je hier heel goed vogels kunt fotograferen. Maar dan wel net even “anders”.

Strand en pier van IJmuiden

Het brede strand en de pier van IJmuiden steken een heel stuk verder in de zee (bijna 3 kilometer) dan de rest van de westkust. Het is daarom één van de beste locaties om vogels te fotograferen. Vooral tijdens de vogeltrek strijken hier allerlei (zee)vogels neer om uit te rusten of om te foerageren.

Je kunt er de meer algemene vogelsoorten zoalsals de meeuw, steenloper, kanoet en paarse,- bonte,- en de altijd leuke drieteenstrandloper fotograferen. Ook maak je kans op het zien en fotograferen van de zeldzamere soorten. Zo zijn hier bijvoorbeeld ook de kuifaalscholver, zeekoet, roodkeelduiker, grauwe franjepoot, zilverplevier, roodhalsfuut en kuifduiker gespot.

De nadruk van de workshop ligt overigens op het fotograferen van vogels en niet op het spotten van zeldzame soorten. Dus ook al zien we geen zeldzame soorten tijdens deze workshop, dan nog hebben we enorm veel mogelijkheden om vogels “anders dan anders” te fotograferen.

Wat leer je allemaal tijdens deze workshop vogelfotografie?

Wil je ook graag “anders dan anders” vogels fotograferen? Creatief bezig zijn met afwijkende en verschillende camera instellingen? Experimenteren onder de deskundige begeleiding van een ervaren fotograaf? Dan is deze workshop vast iets voor jou!

Het volgende komt in ieder geval aan bod tijdens de workshop:

 • Fotograferen in high-key
 • Fotograferen in low-key
 • Fotograferen met lange sluitertijd
 • Meervoudige belichting
 • Algemene tips voor het benaderen en fotograferen van vogels
Is deze workshop vogelfotografie iets voor jou?
 • Je wil graag eens iets “anders dan anders” doen en experimenteren met afwijkende camera instellingen
 • Meer leren over het fotograferen en het gedrag van vogels
 • Intensieve en enthousiaste begeleiding door een professionele natuurfotograaf
 • Veel leerzame en praktische tips & tricks
 • Je bent een gevorderde fotograaf die de camera goed kan bedienen en weet hoe de belichtingsdriehoek werkt.
 • Met collega fotografen genieten van de natuur
Locatie

Strand van IJmuiden.

Tijd

We verzamelen om 8:00 uur In IJmuiden. Na een korte en heldere presentatie gaan we via de duinen richting het strand en de pier. Rond 12:00 uur zijn we weer terug op de parkeerplaats.

Kosten

De kosten zijn 99,- euro per persoon.

Aanmelden

Begint het al te kriebelen en wil je deze workshop volgen? Vul het contactformulier in en ik reageer binnen 24 uur op je aanvraag.